PTC Creo Options modeler

Creëer verschillende productconfiguraties met PTC Creo Options Modeler

Een configureerbaar product is een product waarvoor verschillende opties beschikbaar zijn en waarbij elke ontwerpvariant een product op zich is. Het is logisch om modules en onderdelen te hergebruiken, gezien de besparing van tijd en geld wanneer u reeds gebruikt wat u heeft. Alsook laat het u voldoen aan de noden van uw klant betreffende gepersonaliseerde producten. Dankzij modulaire onderdelen kunt u bijvoorbeeld van één fiets 100 verschillende modellen voorzien.

Efficiëntie en lage kosten gaan alleen maar hand in hand, wanneer u snel werkbare productconfiguraties kunt produceren. Spreadsheets en diverse aanpakken die op CAD zijn gebaseerd, kunnen u enige tijd verder helpen, maar dit zijn relatief informele manieren om werkbare opties met CAD modellen te associëren. Via PTC Creo Options Modeler kunt u configureerbare structuren creëren. Wanneer u dit combineert met PTC Windchill, kunt u eenvoudig complexe logica met betrekking tot de configuratie beheren. 

Voordelen:

  • Behaal snellere ontwerpcycli door reeds vroeg in het proces productplatformen te creëren en te valideren.
  • Verminder fouten en 'rework' door beschikbare 3D modellen vanuit PTC Creo en individuele BOM’s vanuit PTC Windchill rechtstreeks te hergebruiken.
  • Optimaliseer producten vroegtijdig, door de automatisatie van intensieve en fout-gevoelige manuele taken.
  • Verhoog de productiviteit van design en engineering, door een verbeterde communicatie met klanten, leveranciers, en collega’s.

PTC Creo Options Modeler is zowel verkrijgbaar als stand-alone applicatie als in een extensie op PTC Creo Parametric. 

Contacteer ons 

Blog

Promotie - Ruil uw perpetual licentie in voor subscription, en kies 3 extensies extra

Geschreven door Steffi Frenier op 04/07/2017

Van toepassing op: bestaande aankooplicenties die actief zijn op support

Ruil uw perpetual licentie in voor één van de Creo Parametric Essentials Packages via subscription, en kies hierbij 3 extra extensies. Wegens succes verlengd!

Lees verder

Nieuwe PTC softwarelicenties, vanaf 01/01/2018 via subscription-only

Geschreven door Steffi Frenier op 28/04/2017

PTC versnelt de evolutie naar een subscription-only model. Nieuwe softwarelicenties kunnen vanaf 01/01/2018 enkel nog worden aangekocht via subscription. Voor bestaande perpetual licenties met een actief global support contract, wordt niets aangepast. Wanneer u vóór 01/01/2018 licenties wenst aan te kopen, heeft u wel nog de mogelijkheid om te kiezen tussen perpetual en subscription. 

Lees verder

Wat is er nieuw in PTC Creo 4.0?

Geschreven door Xavier Werbrouck op 31/01/2017

Ontdek alle nieuwigheden van de nieuwste release van PTC Creo 4.0. 

Lees verder

Apps

Events

16November

PTC USER Benelux Event 2017

Sinds 1995 organiseert de usergroep het PTC/USER Benelux Event. Het evenement is een echte aanrader om in één dag alles te weten te komen over PTC en hun producten, ongeacht of u een startende of ervaren PTC gebruiker bent.

Lees verder

“We hebben het gevoel dat het systeem alles aankan volgens onze wensen. Er zit enorm veel in het pakket en we leren snel bij. Als we vragen of problemen hebben, bellen we de Support en worden we efficiënt geholpen. Alsook leren we dan altijd wel iets bij. De kennis van de medewerkers van CadCorner is groot en ze begrijpen onze business en uitdagingen.”

Foutenlast nihil
Bart Vuylsteke, Vuylsteke Constructie

"Het systeem dat we nu hebben en dat feitelijk een soort digitaal mecanosysteem is, doet precies wat het moet doen, namelijk de engineer de mogelijkheid bieden om snel een model samen te stellen op basis van de sales input. Ter vergelijking: voor de invoering van dit systeem duurde het een week voor een opdracht verwerkt was en tegenwoordig is het binnen een uur geregeld."

Tijdswinst: van 1 week naar 1 uur
Ove De Backer, Packo Inox