PTC Creo to IFC exporter

Exporteer Creo files naar IFC

Veel bedrijven hebben leveranciers en/of klanten in de bouwindustrie, waar er standaard wordt gewerkt met BIM-formaten. Dit brengt enkele uitdagingen met zich mee rond datatranslatie. Data moet worden geëxporteerd naar een ander, niet BIM-standaard, neutraal formaat vanuit het Mechanische CAD-systeem. Hierna moet het worden geïmporteerd in een BIM CAD-systeem. De data moet herwerkt worden om aan de correcte BIM-standaard te voldoen, waarbij u vaak kwaliteit verliest. Dit traditioneel proces om data te vertalen tussen systemen is zeer omslachtig, tijdrovend en vaak resulteert het in onnauwkeurige data. 

PTC Creo to IFC Exporter is een tool waarmee u modellen exporteert vanuit PTC Creo naar de gestandaardiseerde IFC interface, die compatibel is met alle grote BIM software. Deze tool helpt architecten en engineers om snel en nauwkeurig te vertalen zonder verlies van kwaliteit en in de juiste standaard. Er is geen nood meer om het model terug op te bouwen in elke andere applicatie. 

Functionaliteiten

 • Exporteert en importeert bouwmodellen vanuit Creo die compatibel zijn met alle grote BIM software producten, door gebruik te maken van een gestandaardiseerde IFC Export.  
 • Voorziet architecten en engineers met de mogelijkheid om data uit te wisselen tussen CAD tools, systemen voor kostcalculatie en andere constructie-gerelateerde applicaties.
 • Vermindert de nood om telkens het bouwmodel te heropbouwen in verschillende applicaties. 
 • Optie om verschillende types componenten te definiëren (IfcCompressor, IfcHeatExchanger, IfcPump, IfcLamp, IfcFurniture, IfcPipeFitting,...). 
 • Optie om geometrie te vereenvoudigen.
 • Informatie die behandeld kan worden door IFC Exporter.
 • Exporteer de volledige hiërarchie van het model (assembly, subassemblies): 
  • Element type
  • Geometrie
  • Standaard en aangepaste eigenschappen 
  • Connecties

Contacteer ons 

Blog

Exclusief partnership tussen CadCorner en Srinsoft, o.a. softwareontwikkelaar van PTC Creo naar BIM converters

Geschreven door Steffi Frenier op 15/07/2016

Gezien wij steeds klanten willen verder helpen en mee nadenken over hun uitdagingen, hebben wij contact gezocht met Scrinsoft. Via dit partnership kunnen wij u voorzien van software en advies die het mogelijk maakt om meteen, vanuit PTC Creo Parametric, data te exporteren naar de gestandaardiseerde BIM-formaten (bijvoorbeeld Revit en IFC formaat).

Lees verder

Apps

Events

05October

ABISS 2017 - Software, Apps & Solutions 4 Smart Manufacturing - XPO Kortrijk

Invent Media, organisator van 5 toonaangevende industrie/technologiebeurzen lanceert de 2e editie van ABISS (Advanced Business & Industrial Software Summit). Na een pilooteditie met 40 partners/exposanten en 278 deelnemers, waarbij wij een tevredenheidsscore mochten optekenen van 9.1/10 voor de beurs en de 14 learning sessions, kon een tweede en grotere editie niet uitblijven.

De scope is en blijft: “software, apps en services voor smart manufacturing”, bedoeld voor  een publiek van C-levels, algemeen management en business unit-verantwoordelijken op zoek naar alle mogelijke vormen van digitalisering van bedrijfsprocessen binnen een productieomgeving.

Het gaat dus meer specifiek om software, apps en dienstverlening (implementatie, opleiding, interfaces, beveiliging, consultancy, ..) voor ieder relevant bedrijfsproces (engineering, productie, SCM, warehousing, maintenance, monitoring, planning, kwaliteit, logistiek, testing, ordering, learning….) van de slimme fabriek.

Lees verder