PTC Creo to Revit convertor

Exporteer Creo files naar Revit

Veel bedrijven hebben leveranciers en/of klanten in de bouwindustrie, waar er standaard wordt gewerkt met BIM-formaten. Dit brengt enkele uitdagingen met zich mee rond datatranslatie. Data moet worden geëxporteerd naar een ander, niet BIM-standaard, neutraal formaat vanuit het Mechanische CAD-systeem. Hierna moet het worden geïmporteerd in een BIM CAD-systeem. De data moet herwerkt worden om aan de correcte BIM-standaard te voldoen, waarbij u vaak kwaliteit verliest. Dit traditioneel proces om data te vertalen tussen systemen is zeer omslachtig, tijdrovend en vaak resulteert het in onnauwkeurige data. 

Met de PTC Creo to Revit Convertor kunt u parametrische ‘Revit families’ creëren van PTC Creo stukken en assemblages. Alle dimensies, parameters, ‘family tables’, materialen,… worden omgezet naar Revit.

Functionaliteiten

 • Support om parametrische componenten te exporteren:
  • Support voor zowel part als assembly componenten (incl. connectoren voor Piping/Cabling)
  • Support voor plaatwerk features
  • Support voor een groot aantal solid modeling features
  • Ondersteunt alle metadata informatie zoals parameters, kleuren en unit systeem
 • Optie om Omni Class instellingen te definiëren 
 • Uitgebreide support voor de meeste Revit versies (Revit 2015 en hoger) 

Vereenvoudiging van geometrie

 • Uitsluiting van pattern feature / parts / sub-assemblies
 • Uitsluiting van interne componenten in een assembly 
 • 'User Defined Rule editor' om componenten uit te sluiten op basis van de naam/parameter van het component

Contacteer ons 

Blog

Exclusief partnership tussen CadCorner en Srinsoft, o.a. softwareontwikkelaar van PTC Creo naar BIM converters

Geschreven door Steffi Frenier op 15/07/2016

Gezien wij steeds klanten willen verder helpen en mee nadenken over hun uitdagingen, hebben wij contact gezocht met Scrinsoft. Via dit partnership kunnen wij u voorzien van software en advies die het mogelijk maakt om meteen, vanuit PTC Creo Parametric, data te exporteren naar de gestandaardiseerde BIM-formaten (bijvoorbeeld Revit en IFC formaat).

Lees verder

Apps

Events

05October

ABISS 2017 - Software, Apps & Solutions 4 Smart Manufacturing - XPO Kortrijk

Invent Media, organisator van 5 toonaangevende industrie/technologiebeurzen lanceert de 2e editie van ABISS (Advanced Business & Industrial Software Summit). Na een pilooteditie met 40 partners/exposanten en 278 deelnemers, waarbij wij een tevredenheidsscore mochten optekenen van 9.1/10 voor de beurs en de 14 learning sessions, kon een tweede en grotere editie niet uitblijven.

De scope is en blijft: “software, apps en services voor smart manufacturing”, bedoeld voor  een publiek van C-levels, algemeen management en business unit-verantwoordelijken op zoek naar alle mogelijke vormen van digitalisering van bedrijfsprocessen binnen een productieomgeving.

Het gaat dus meer specifiek om software, apps en dienstverlening (implementatie, opleiding, interfaces, beveiliging, consultancy, ..) voor ieder relevant bedrijfsproces (engineering, productie, SCM, warehousing, maintenance, monitoring, planning, kwaliteit, logistiek, testing, ordering, learning….) van de slimme fabriek.

Lees verder