Creo 6.0 helpt u productiever te worden dan ooit tevoren, ongeacht of u een engineer bent met een ruime ervaring in het ontwerpen met Creo of u een engineer bent die voor de eerste keer parametrisch gaat modelleren. Elke versie van Creo bevat alle essentiële gereedschappen, die productontwerpers verwachten in professionele 3D CAD-software. Binnen Creo 6.0 heeft u nu ook toegang tot baanbrekende mogelijkheden in Augmented Reality, realtime simulation en additive manufacturing. Alsook tal van andere belangrijke productiviteitsverhogingen.

Enkele voordelen van Creo 6.0

AUGMENTED REALITY

Augmented Reality verbindt de digitale en fysieke wereld. In Creo 6.0 heeft PTC zijn AR-oplossing, die cloud-based is, nog beter gemaakt. Met Creo AR Design Share, die standaard in elke licentie van Creo 6.0 zit, is het samenwerken met verschillende mensen overal ter wereld nog nooit zo eenvoudig geweest. In de release van Creo 6.0 worden volgende functionaliteiten geïntegreerd:

  • Ondersteuning voor HoloLens.
  • De mogelijkheid om tot 10 modellen tegelijkertijd te publiceren.
  • Model- en permissiemanagement.
  • QR-code genereren.

Headsets zoals deze Microsoft HoloLens bieden dragers de mogelijkheid om met digitale objecten te communiceren zonder de last van tablets of telefoons.

CREO SIMULATION LIVE

Creo Simulation Live, mogelijk gemaakt door ANSYS technologie, is een snelle en gebruiksvriendelijke simulatietool die volledig is geïntegreerd in uw Creo omgeving. U kunt thermische, modale en structurele analyses uitvoeren op uw ontwerpen terwijl u modelleert. Gedaan met het heen en weer communiceren met analisten. Geen vereenvoudiging en meshing meer van uw modellen. “Telkens wanneer u een wijziging in uw model aanbrengt, ziet u onmiddellijk de gevolgen in de modelleeromgeving”, zegt Brian Thompson, SVP CAD-segment bij PTC. “Zo simpel is het.”

ONTWERPEN VOOR ADDITIVE MANUFACTURING

Met Creo kunt u alles in één omgeving ontwerpen, optimaliseren, valideren en uitvoeren, waardoor de totale verwerkingstijd en fouten worden beperkt. Creo 6.0 introduceert nieuwe lattice structuren, overgangen, build direction analysis en slicing voor 3D-afdrukken. Naast de nieuwe mogelijkheden kunt u algemene prestatieverbeteringen verwachten voor het ontwerpen van uw lattice structuur. Belangrijke verbeteringen zijn onder meer:

  • Ondersteuning voor nieuwe lattice cells
  • Build Direction Analysis en optimalisatie
  • Ondersteuning voor slicing en 3MF

Gyroid-roostercellen, ondersteund in Creo 6.0, minimaliseren de behoefte aan ondersteuningsstructuren – materiaal besparen, afdrukken versnellen en stappen na de verwerking ervan verminderen.

PRODUCTIVITEITSVERBETERINGEN

Creo 6.0 maakt uw werk eenvoudiger met belangrijke productiviteitsverbeteringen in de snel veranderende wereld van productontwerp. In deze versie vindt u de volgende verbeteringen:

Model-based definition

Creo 6.0 breidt uit op de MBD-hulpmiddelen door het bieden van zelfstandige opmerkingen, verbeterd parent/child gedrag voor annotaties, betere verspreiding van annotaties voor functies voor het delen van gegevens en extra productiviteitsverbeteringen die u helpen gemakkelijker uw annotaties te beheren.

Intelligent Fastener Extension (IFX) 

Met Creo IFX kunt u uw oude bevestigingsmiddelen migreren naar de bestaande bibliotheek, om uw eigen aangepaste bibliotheek te maken. In Creo 6.0 heeft u nu ondersteuning voor meerdere gaten, de mogelijkheid om te controleren of de bevestigingsmiddelen al bestaan en gemakkelijke toegang tot commando’s in de mini toolbar.

Terwijl u de referenties van uw bevestiging selecteert kunt u nu controleren of er al een bevestigingsmiddel bestaat in uw database.

Cabling

In Creo 6.0 is het aantal klikken voor het definiëren en plaatsen van kabelbinders en markeringen met 50% verminderd en zijn er nieuwe mogelijkheden die u meer controle geven om die functies efficiënter te plaatsen. U kunt bijvoorbeeld de plaatsing van kabelbinders en markeringen aan beide uiteinden van de kabel regelen, muisklikken opslaan met een nieuwe mapkey en zelfs Creo automatisch een naam laten kiezen voor de kabelbinder en markering. Wanneer het ontwerp vervolgens in Windchill wordt gecontroleerd, ziet u de kabelbinder en markeringen in de stuklijst.

Nu kunt u cosmetische tie-wraps efficiënter maken en plaatsen, met meer controle over de plaatsing hiervan.

Verbeteringen binnen de basis mogelijkheden gaan door:

Creo 6.0 blijft zorgen voor meer gebruiksgemak en productiviteit voor productontwikkelaars, waaronder snellere en meer intuïtieve directe toegang tot functie-opties via mini-toolbars, maatvoeringwerkbalken en gemoderniseerde feature-dashboards. Verbeteringen aan de modeltree en basis modelleer functies verbeteren het gebruiksgemak. U kunt ook regeneratieprestatie verbeteringen verwachten voor plaatstaalsneden en aanzienlijk verbeterde vlakke plaatmuurplaten die nu automatisch aangrenzende muren detecteren en hoekreliëfs en hoeknaden creëren. Hier zijn slechts een paar voorbeelden:

Wanneer u een helix ontwerpt, kunt u nu een blijvende spiraalvormige trajectcurve maken. Op die manier kunt u de curve gebruiken bij het modelleren van algemene stroomafwaartse acties, zoals voor visualisatie in 2D-weergaven van een tekening.

De standaarddiepte die wordt gebruikt in het gereedschap Extrude wordt bijgewerkt, zodat u zoominteracties in verschillende contexten kunt vermijden.

Bij het werken met functies bieden mini-toolbars snelle en directe in-context toegang tot de belangrijkste opties.

Ga aan de slag met Creo 6.0

Wil je meer weten over Creo 6.0? 

Bezoek dan één van onze events.

Of contacteer ons.