Sinds enkele jaren bieden wij aan onze Windchill klanten reeds de Navigate licentiestructuur aan. Dit aangezien de prijs een financieel aantrekkelijkere oplossing was waarbij de diverse licentie configuraties ook nog eens goed paste bij de klanten die wij ondersteunen.

Echter is er al die tijd ook nog de mogelijkheid geweest om ook PDMLink Heavy en Light users aan te bieden. Met ingang van 1 oktober heeft PTC besloten om deze 2 licentiestructuren samen te voegen tot 1 structuur.

In de nieuwe licentiestructuur zijn voor veel licenties de namen gewijzigd, maar blijven we gebruik maken van de ThingWorx Navigate packages (voor medewerkers die alleen viewen of medewerkers die bijdragen aan een specifiek process).

Deze licenties heten de ThingWorx Navigate View en de ThingWorx Navigate Contribute users. Voor de voormalige PDMLink Heavy users of de Navigate Author users zijn er wel degelijk veranderingen.

Voor deze, zoals PTC ze noemt, Expert PLM Users zijn er 3 opties:

  1. Windchill Base
  2. Windchill Advanced
  3. Windchill Premium

Deze licenties lopen op in de te gebruiken functionaliteiten. Bovenop deze licentie komt dan voor de 3D CAD Engineer een zogenaamde add-on. Deze add-on is afhankelijk van bijvoorbeeld het CAD-pakket dat wordt gebruikt. Met specifieke add-ons voor Creo Data Management & Visualisatie, Multi-MCAD Data Management & Visualisatie (voor Inventor, AutoCAD en SolidWork integratatie) en een Multi-MCAD Datamanagement & Visualisatie add-on die functionaliteiten bevat voor de voorgaande MCAD-oplossingen, maar ook voor NX en Catia.

Daarbij zijn er nog enkele add-ons voor specifieke functionaliteiten voor bijvoorbeeld Parts Classification, Platform Structures en enkele industrie specifieke add-ons.

Mochten er naar aanleiding van deze licentiestructuur vragen zijn, dan kunt u uiteraard altijd contact opnemen met uw contactpersoon binnen GPO Solutions of CadCorner.