Seminarie: Virtuele machinesimulatie met CGTECH VERICUT

26november

VERICUT is een softwarepakket om CNC code te simuleren – hetzij manueel geprogrammeerd of post-processed uit uw CAM systeem – in een volledig virtuele machineomgeving, gebruik makend van de logica van de sturing op uw machine. Hierdoor kunt u met een gerust hart het programma starten op de machine om meteen te produceren, zonder eerst het programma te moeten testen op de machine zelf. VERICUT maakt het mogelijk om het aantal schrootstukken en herwerkingen te verminderen. Het systeem kan ook CNC programma’s optimaliseren om: zowel de productietijd te verkorten, een hogere oppervlaktekwaliteit op uw producten te bekomen en de levensduur van uw snijgereedschappen te verlengen. VERICUT is een stand-alone pakket, die de koppeling maakt met nagenoeg alle CAD-CAM systemen op de markt, ongeacht de industrie waarin u zich bevindt. 

Kom op 26 November naar ons seminarie en bescherm uw tools en machines tegen botsingen, breuken en crashes.

Agenda

 • 12u15: Verwelkoming met broodjeslunch
 • 12u45: CadCorner, services en software van idee tot afgewerkt product
 • 13u15: VERICUT, simuleer uw CNC programma en het bijbehorende materiaalafnameproces in een 3D solid omgeving, via dezelfde logica als deze in de machinesturing. VERICUT gaat de gereedschapsbanen nauwkeurig visualiseren, waarna u de nauwkeurigheid en kwaliteit van de verspanende bewerkingen op het virtueel gemachineerde werkstuk kunt verifiëren. U kunt inefficiënte bewegingen en/of programmafouten detecteren en corrigeren alvorens het programma naar de machine gaat. Elimineer het risico van kapotte werkstukken, gebroken snijgereedschappen,...
 • 14u15: Pauze
 • 14u30: Met OPTIPATH kunt u automatisch de voedingssnelheden in het CNC programma optimaliseren, resulterend in een efficiënter CNC programma dat sneller loopt op de machine, een hogere standtijd van het snijgereedschap en een betere oppervlaktekwaliteit van het werkstuk.
 • 15u15: FORCE gaat net zoals OPTIPATH de voedingssnelheden in het NC programma optimaliseren, maar doet dit zodanig om de snijkrachten, spaanbelasting op het snijgereedschap, spindelvermogen en -koppel binnen bepaalde limieten te houden. Deze parameters worden berekend aan de hand van de eigenschappen van het werkstukmateriaal en de snijkantgeometrie van het snijgereedschap. Force kan bijgevolg ook een indicatie gaan geven omtrent gereedschapsslijtage en –breuk.

  Bekijk alvast onze laatste video en zie hoe VERICUT Force de juiste keuze is voor CNC Program Optimization.
   
 • 16u00: Netwerkmoment

 

Schrijf u hier in voor dit event


Praktische informatie

 • 26 november om 12u15
 • UCLL & KU Leuven - Campus Diepenbeek | Technologiecentrum, Wetenschapspark 27, B - 3590 Diepenbeek