Latexco NV

Time-to-market verkorten met 30%

Over Latexco: Voor Latexco is de ideale wereld een wereld waar mensen kunnen dromen en gelukkig, actief en gezond leven. We geloven dat onze innovatieve beddingoplossingen die wereld dichterbij brengen. Een goede nachtrust is immers essentieel voor een gelukkig, gezond leven. www.latexco.com

Scope en diagnose van het project 

De initiële uitdagingen van Latexco NV hadden voornamelijk te maken met het ontwerp van nieuwe producten en hun afgeleide productietools, alsook met het uitvoeren van drastische productwijzigingen. Door een verouderde en niet-efficiënte ontwerpmethodiek moesten veel 3D modellen, die eigenlijk afgeleiden waren van hetzelfde product, telkens opnieuw worden getekend. Dit betekende in eerste plaats veel werk en tijdsverlies, maar vormde vooral ook een uitdaging bij productwijzigingen. Ook het steeds complexer worden van de producten was een uitdaging voor de designers.
 
Uitwerking 
 
In 2014 werd de samenwerking tussen Latexco NV en CadCorner gevormd, op basis van bovenstaande scope. Initieel ging dit van start met de ondersteuning van Latexco NV via de hotline support, waarbij de designers telkens beroep kunnen doen op de CadCorner expertise. Alsook werd een consultancy-/trainingstraject opgestart, om voor een volledige ommezwaai te zorgen op het gebied van tekenmethodiek voor het ontwerp van de matrassen, en later ook de kussens. 
 
Na verloop van tijd steeg de vraag naar meer complexe kussen- en matrasvormen en bijgevolg werden ook hun design-eisen hoger. Hierbij werd de bestaande Creo Parametric licentie geüpgraded met extra functionaliteit. De schaalbaarheid van PTC Creo zorgt ervoor dat het functioneel pakket kan meegroeien met de noden van het bedrijf. Alsook werd de kennis van de designers op een hoger niveau gebracht, via klant specifieke surfacing en top down designtraining. 
 
In 2016 investeerde Latexco in een portaalfreesmachine met extra groot werkbereik (werktafel van 3.6 op 1.8m),om in-house aluminium matrijzen en bijhorende onderdelen te gaan produceren. Om de toegevoegde waarde van het 3D ontwerp verder te maximaliseren, werd een directe koppeling gemaakt tussen CAD/CAM met de nieuwe freesmachine. Dit gebeurt via Creo Manufacturing. Deze module zorgt voor de volledige associatieve programmatie van de freesbanen rechtstreeks op de 3D ontwerpen. Terwijl een op maat gemaakte postprocessor de vertaalslag naar machinecode (CNC) maakt. Thomas, onze manufacturing specialist, begeleidde de medewerkers in dit project via consultancy en training. 
 
Resultaten  
 
In eerste instantie werden nieuwe tekenmethodieken aangeleerd om het hoofd te kunnen bieden aan de uitdagingen rond het re-design van gelijkaardige en afgeleide producten. 
 
Via de implementatie van het Creo Essentials Team Package, waarbij de Flexible Modeling Extension en de Advanced Assembly functionaliteit werd toegevoegd, kunnen efficiëntere en meer complexe designmethodieken worden toegepast. De training en de aangeleerde tekenmethodieken stellen Latexco NV in staat om het product, samen met alle afgeleiden zoals matrijsvormen en bijhorende gereedschappen, te gaan ontwerpen in één samenstelling via een Top-Down ontwerpmethodiek. Dit alles zorgt voor één associatief geheel, dat niet enkel alle afgeleide producten levert, maar er bij wijzigingen ook voor zorgt dat deze automatisch worden doorgevoerd naar al deze producten. 
 
Later, bij de koppeling van CAD/CAM, werd ook het associatief geheel van de 3D modellen doorgetrokken naar de productie. Alle afgeleiden kunnen nu ook effectief worden gemaakt op de nieuwe freesmachine. Door de mogelijkheid om producten in-house te produceren, waarbij voorafgaand werd gewerkt met uitbesteding, werden de volgende resultaten gehaald:
  • Hogere efficiëntie in het ontwerp en produceren van producten
  • Lagere kosten (-10%)
  • Kortere time-to-market (-30%)
  • Uitsluiten van fouten 

Meer informatie? 

Contacteer ons. 

"Voor Latexco betekende de samenwerking met CadCorner een zeer grote stap vooruit in de productie van de matrijzen voor zowel kussens, matrassen als toppers. Dankzij de goede gepersonaliseerde aanpak van CadCorner zijn service, training en software altijd 100% op maat van onze behoeften."

Steven Verbrugghe, Latexco NV