Vuylsteke Constructie

Foutenlast nihil

Over Vuylsteke Constructie: Vuylsteke is uw betrouwbare partner voor laswerken, metaalconstructies en onderhoudswerken. Sinds 2000 dragen we professionalisme en kwaliteit hoog in het vaandel. Als een van de weinige spelers op de Belgische markt voldoen we aan de wettelijke norm EN1090 EXC 3 en voldoen we ook aan de ISO 3834-2. Vakmanschap met hoofdletter V, daar staat Vuylsteke voor! www.vuylsteke-constructie.be

Scope en diagnose van het project

Initieel lag de focus van Vuylsteke Constructie op toelevering van zware metaalconstructies en hadden ze voldoende met 2D software. Naarmate het bedrijf een groeispurt nam was het duidelijk dat 2D hen niet meer efficiënt kon ondersteunen. Ze kregen namelijk vaak problemen over van de klant en dit werd soms pas laat in productiefase duidelijk. Alsook was er geen mogelijkheid om zelf projecten te ontwikkelen. Om het potentieel en de kwaliteit van Vuylsteke Constructie naar een nóg hoger niveau te tillen deden ze beroep op CadCorner om 3D CAD software, en de daarbijhorende methodieken, te introduceren.

Uitwerking

Door de snelle groei van Vuylsteke, waarbij de complexiteit van projecten alleen maar groeide, stelden wij onze aanpak voor en raadden wij hen aan om met PTC Creo Essentials en PTC Creo Advanced Framework aan de slag te gaan.  Na de aankoop van de software zijn de tekenaars van Vuylsteke Constructie langsgekomen voor een 3-daagse training.

“We hebben het gevoel dat het systeem alles aankan volgens onze wensen. Er zit enorm veel in het pakket en we leren snel bij. Als we vragen of problemen hebben, bellen we de Support en worden we efficiënt geholpen. Alsook leren we dan altijd wel iets bij. De kennis van de medewerkers van CadCorner is groot en ze begrijpen onze business en uitdagingen.”

Resultaten

Wat is de impact van het gebruik van PTC Creo op jullie business?

We hebben een ernorme vooruitgang gemaakt als we kijken naar de projecten die we al hebben gehad, van A tot Z – van ontwerpfase en productie tot eindmontage. We kunnen vroegtijdig anticiperen op eventuele fouten, wat ervoor zorgt dat de foutenlast weinig tot nihil is. Met het programma kunnen we meteen zien wat kan en wat niet waardoor we alles op voorhand kunnen oplossen, zodat we niet voor verrassingen staan bij plaatsing op de werf. De impact is namelijk zeer groot als fouten pas laat worden opgemerkt; nieuwe stukken moeten gemaakt worden, vertragingen, extra kosten,... We starten op vandaag dus gerust en met een grote zekerheid aan de montage.

De samenwerking met toeleveranciers is ook eenvoudiger. We tekenen het ontwerp uit en we sturen het door en dan hebben ze het maar in te lezen. Ook hier weer is de foutenmarge nihil.

Naar de klant toe, kunnen we hun wensen visualiseren en weten zij op voorhand hoe het er kan uitzien wanneer we eigen ontwerp doen. In samenspraak met de klant kunnen eenvoudig aanpassingen worden gemaakt, indien dat nodig is. We kunnen anticiperen op klantenvragen en meteen antwoorden. Bijvoorbeeld: hoe dicht zal mijn tank staan of waar komt mijn trap uit - we kunnen dit schetsmatig invullen op het ontwerp en op deze manier heeft de klant een volledig beeld.

Bij de productie van ontwerpen kunnen we plannen afdrukken met verschillende views en kan ons team ook efficiënter werken.

Meer informatie? 

Contacteer ons. 

“We hebben het gevoel dat het systeem alles aankan volgens onze wensen. Er zit enorm veel in het pakket en we leren snel bij. Als we vragen of problemen hebben, bellen we de Support en worden we efficiënt geholpen. Alsook leren we dan altijd wel iets bij. De kennis van de medewerkers van CadCorner is groot en ze begrijpen onze business en uitdagingen.”

Bart Vuylsteke, Vuylsteke Constructie