Manufacturing

Uitdaging

Freest u? Draait u? 3,4 of 5-assig simultaan? Alsmaar complexer wordende producten en productiestrategieën brengen grote uitdagingen met zich mee betreffende de programmatie van CNC verspaningsmachines. Bijvoorbeeld het frezen van complexe 3D oppervlakken via 3, 4 of 5 –assig simultane strategieën en het gecombineerd draaien en frezen op meerdere spillen en met verschillende gereedschappen tegelijk zijn complexe productiemethodieken die praktisch niet meer manueel of via de machinesturing te programmeren zijn. Zelfs eenvoudigere bewerkingen, maar in verschillende oriëntaties op het product kunnen snel complex worden wanneer deze niet in een 3D omgeving geprogrammeerd kunnen worden.

Ontwerpt u – naast het produceren – ook zelf uw producten? Veel bedrijven hebben te maken met een kloof tussen de ontwerpafdeling en de productieafdeling. Design Engineers “denken en spreken in een andere taal” dan de Manufacturing Engineers en de medewerkers op de werkvloer. Dit kan problemen veroorzaken bij de overgang van ontwerp naar productie:

  • Het product kan niet gemaakt worden met de beschikbare productiemachines
  • In een laat stadium wordt vastgesteld dat de juiste snijgereedschappen nog niet beschikbaar zijn
  • Last minute wijzigingen in het ontwerp veroorzaken veel rework voor productie
  • Verkeerde doorgave en/of inschatting van maatvoeringen kunnen scrap producten veroorzaken

Oplossing

De manufacturing tools uit de PTC Creo familie maken het mogelijk uw CNC verspaningsmachines (draaien, frezen tot 5assen simultaan, gecombineerd draaien en frezen, lasersnijden, …) offline te programmeren en dit 100% geïntegreerd met de Creo CAD module. Deze integratie is volledig associatief, waardoor iedere wijziging in het ontwerp automatisch gereflecteerd wordt in alle afgeleide applicaties en documenten zonder enige vertaling van ontwerpinformatie. Hierdoor bespaart u niet alleen tijd, maar vermijdt u ook potentiële fouten in het ontwerp. De manufacturing tools bevatten ook modules om de productie voor te bereiden zoals het ontwerp van spuitgietmatrijsplaten en stansmatrijzen. Zelfs productie aansturing voor bekabeling is mogelijk via de harness manufacturing module.

PTC Creo Parametric: De meest krachtige en flexibele 3D Modeling Software in de industrie

Contacteer ons

Aanvullende extensies

Extensies zijn geavanceerde uitbreidingen op bepaalde specifieke functionaliteiten, waarbij een basislicentie PTC Creo Parametric nodig is. Een app is een stand-alone applicatie, waarmee u kan werken zonder andere licenties nodig te hebben. Stand-alone apps worden aangeraden, indien u enkel die precieze functionaliteit van de applicatie nodig heeft om uw werk te verrichten.

Offline programmatie van 2,5 en 3-assige freesbewerkingen.

PTC Creo Suite of NC and Tool Design Solutions.pdf

Offline programmatie van 2,5 en 3-assige freesbewerkingen, alsook 4 en 5-assig positioneren. Programmeren van draaibewerkingen en vonkerosiebewerkingen.

PTC Creo Suite of NC and Tool Design Solutions.pdf

Offline programmatie van 2,5 en 3-assige freesbewerkingen, alsook 4 en 5-assig positioneren. Programmeren van draaibewerkingen en vonkerosiebewerkingen. Complete Machining voegt hier 4 en 5-assig simultaan frezen aan toe, alsook gecombineerd draai-en freesbewerkingen.

PTC Creo Complete Machining Extension Datasheet.pdf

Offline programmatie van 3D meetcycli (CMM).

PTC Creo Suite of NC and Tool Design Solutions.pdf

Nesting van plaatwerkcomponenten en offline programmatie van 2D plaatbewerkingen (zoals lasersnijden, ponsen,...).

PTC Creo Suite of NC and Tool Design Solutions.pdf

Creëren van gestandaardiseerde productiedocumentatie.

PTC Creo Harness Manufacturing Extension Datasheet.pdf

Apps

Blog

25% korting bij aankoop van een nieuwe PTC Mathcad licentie!

Geschreven door Steffi Frenier op 27/11/2019

25% korting bij aankoop van een nieuwe PTC Mathcad licentie!

Lees verder

Promotie - Huur 1 licentie en ontvang de 2de aan de helft van de prijs

Geschreven door Steffi Frenier op 21/08/2019

Promotie geldig bij bestellingen tot en met 20 december 2019. 

Lees verder

Creo 6.0 Release

Geschreven door Steffi Frenier op 10/04/2019

Elke versie van Creo bevat alle essentiële gereedschappen, die productontwerpers verwachten in professionele 3D CAD-software. Binnen Creo 6.0 heeft u nu ook toegang tot baanbrekende mogelijkheden in Augmented Reality, realtime simulation en additive manufacturing. Alsook tal van andere belangrijke productiviteitsverhogingen.

Lees verder

Save the date: Industrial Innovation Event op 12 juni in Nederland en op 14 juni in België

Geschreven door Steffi Frenier op 24/04/2018

Dinsdag 12 juni in Utrecht & donderdag 14 juni in Lint

Lees verder

Creo 5.0, nu beschikbaar!

Geschreven door Steffi Frenier op 20/03/2018

Met Creo 5.0 kunt u sneller betere producten bouwen door innovatie te versnellen, ontwerpen te hergebruiken en veronderstellingen te vervangen door feiten. - It’s design the way it should be! -

Lees verder

CADMAGAZINE - Partners GPO Solutions en CadCorner zetten in op groei

Geschreven door Steffi Frenier op 18/01/2018

Op 1 juli 2017 heeft een strategisch partnerschap plaatsgevonden tussen GPO Solutions en CadCorner, waarbij beide bedrijven samenwerken als één team onder één groep. Met deze samensmelting willen de beide bedrijven elkaar aanvullen en versterken, en klanten in de Benelux een internationaal kenniscentrum voor productontwikkeling en procesoptimalisatie bieden. Tegelijkertijd zal bij GPO Solutions een wisseling van de wacht worden doorgevoerd en de leiding in andere handen komen. CAD-Magazine sprak met de betrokkenen over de consequenties van de samensmelting en de plannen voor de toekomst.

Lees verder

Wat is er nieuw in PTC Creo 4.0?

Geschreven door Xavier Werbrouck op 31/01/2017

Ontdek alle nieuwigheden van de nieuwste release van PTC Creo 4.0. 

Lees verder

Exclusief partnership tussen CadCorner en Srinsoft, o.a. softwareontwikkelaar van PTC Creo naar BIM converters

Geschreven door Steffi Frenier op 15/07/2016

Gezien wij steeds klanten willen verder helpen en mee nadenken over hun uitdagingen, hebben wij contact gezocht met Scrinsoft. Via dit partnership kunnen wij u voorzien van software en advies die het mogelijk maakt om meteen, vanuit PTC Creo Parametric, data te exporteren naar de gestandaardiseerde BIM-formaten (bijvoorbeeld Revit en IFC formaat).

Lees verder

Partnership tussen CadCorner en CGTech, softwareontwikkelaar van Vericut

Geschreven door Steffi Frenier op 08/07/2016

Sinds oktober 2015 onderhouden wij een strategisch partnership met CGTech, ontwikkelaars van Vericut. Sinds 1988 is “VERICUT software” – een product van CGTech – uitgegroeid tot de industriestandaard voor het simuleren en verifiëren van CNC gestuurde bewerkingen met de bedoeling fouten, mogelijke botsingen of inefficiënties op te sporen tijdens het productieproces. 

Lees verder

“We hebben het gevoel dat het systeem alles aankan volgens onze wensen. Er zit enorm veel in het pakket en we leren snel bij. Als we vragen of problemen hebben, bellen we de Support en worden we efficiënt geholpen. Alsook leren we dan altijd wel iets bij. De kennis van de medewerkers van CadCorner is groot en ze begrijpen onze business en uitdagingen.”

Foutenlast nihil
Bart Vuylsteke, Vuylsteke Constructie

"Het systeem dat we nu hebben en dat feitelijk een soort digitaal mecanosysteem is, doet precies wat het moet doen, namelijk de engineer de mogelijkheid bieden om snel een model samen te stellen op basis van de sales input. Ter vergelijking: voor de invoering van dit systeem duurde het een week voor een opdracht verwerkt was en tegenwoordig is het binnen een uur geregeld."

Tijdswinst: van 1 week naar 1 uur
Ove De Backer, Packo Inox