PTC Creo Layout

2D Applicatie voor teams, om naadloos te wisselen tussen 2D en 3D ontwerpdata

Voor conceptuele engineering ontwerpen gebruiken veel bedrijven 2D CAD tools, die hen voorziet van de snelheid en flexibiliteit om aanpassingen te maken terwijl ze meerdere ontwerpalternatieven exploreren. Wanneer het ontwerp uitgroeit, worden de voordelen van 3D solid modeling zichtbaar. Bedrijven willen uiteindelijk 3D solid modellen als hun finale ontwerp deliverables, maar ze willen niet de snelheid en flexibiliteit van 2D CAD in vroege conceptfase opofferen. PTC Creo Layout is een gebruiksvriendelijke 2D CAD applicatie, die u productontwerpteam toelaat om gedetailleerde concepten in 2D te creëren, die alle informatie zoals dimensies en noties bevat. Daarna kunt u evenwaardig gedetailleerde 3D modellen produceren vanuit dezelfde 2D data, zonder te moeten wisselen van CAD systeem of zonder 2D data te moeten geven aan 3D CAD specialisten. Op deze manier produceert u foutloze 3D modellen die de originele design intent accuraat reflecteren. Door de automatisatie van het proces bent u ervan verzekerd dat uw CAD deliverables naadloos geüpdatet worden op een continue basis.

Voordelen:

  • Genereren van 2D ontwerpen om 3D modellen op te bouwen in PTC Creo Parametric
  • Een volledige set tools om 2D geometrie te creëren, aan te passen en te beheren.
  • 2D ontwerpen moeten niet telkens opnieuw terug in 3D worden gecreëerd, waardoor fouten en vertragingen worden vermeden. Via 'update controls' kunt u veranderingen beheren van 2D ontwerpen naar 3D modellen. 
  • Gebruik bestaande 2D data zoals DWG, DXF en IGES bestanden, maar u kunt ook 'cross-sections' van 3D modellen gebruiken die werden gemaakt in PTC Creo Parametric. 

Contacteer ons 

Blog

Promotie - Huur 1 licentie en ontvang de 2de aan de helft van de prijs

Geschreven door Steffi Frenier op 21/08/2019

Promotie geldig bij bestellingen tot en met 27 december 2019. 

Lees verder

Creo 6.0 Release

Geschreven door Steffi Frenier op 10/04/2019

Elke versie van Creo bevat alle essentiële gereedschappen, die productontwerpers verwachten in professionele 3D CAD-software. Binnen Creo 6.0 heeft u nu ook toegang tot baanbrekende mogelijkheden in Augmented Reality, realtime simulation en additive manufacturing. Alsook tal van andere belangrijke productiviteitsverhogingen.

Lees verder

Save the date: Industrial Innovation Event op 12 juni in Nederland en op 14 juni in België

Geschreven door Steffi Frenier op 24/04/2018

Dinsdag 12 juni in Utrecht & donderdag 14 juni in Lint

Lees verder

Creo 5.0, nu beschikbaar!

Geschreven door Steffi Frenier op 20/03/2018

Met Creo 5.0 kunt u sneller betere producten bouwen door innovatie te versnellen, ontwerpen te hergebruiken en veronderstellingen te vervangen door feiten. - It’s design the way it should be! -

Lees verder

CADMAGAZINE - Partners GPO Solutions en CadCorner zetten in op groei

Geschreven door Steffi Frenier op 18/01/2018

Op 1 juli 2017 heeft een strategisch partnerschap plaatsgevonden tussen GPO Solutions en CadCorner, waarbij beide bedrijven samenwerken als één team onder één groep. Met deze samensmelting willen de beide bedrijven elkaar aanvullen en versterken, en klanten in de Benelux een internationaal kenniscentrum voor productontwikkeling en procesoptimalisatie bieden. Tegelijkertijd zal bij GPO Solutions een wisseling van de wacht worden doorgevoerd en de leiding in andere handen komen. CAD-Magazine sprak met de betrokkenen over de consequenties van de samensmelting en de plannen voor de toekomst.

Lees verder

Nieuwe PTC softwarelicenties, vanaf 01/01/2018 via subscription-only

Geschreven door Steffi Frenier op 28/04/2017

PTC versnelt de evolutie naar een subscription-only model. Nieuwe softwarelicenties kunnen vanaf 01/01/2018 enkel nog worden aangekocht via subscription. Voor bestaande perpetual licenties met een actief global support contract, wordt niets aangepast. Wanneer u vóór 01/01/2018 licenties wenst aan te kopen, heeft u wel nog de mogelijkheid om te kiezen tussen perpetual en subscription. 

Lees verder

Wat is er nieuw in PTC Creo 4.0?

Geschreven door Xavier Werbrouck op 31/01/2017

Ontdek alle nieuwigheden van de nieuwste release van PTC Creo 4.0. 

Lees verder

Apps

Events

12November

Boost uw productontwikkeling! Creo 6.0 “Try Before You Buy” Workshop - UTRECHT

Op zoek naar de beste tool voor uw productontwikkeling? Geloof ons niet op ons woord en test Creo 6.0 zelf uit tijdens onze workshop!

Lees verder
05November

Boost uw productontwikkeling! Creo 6.0 “Try Before You Buy” Workshop - BERINGEN

Op zoek naar de beste tool voor uw productontwikkeling? Geloof ons niet op ons woord en test Creo 6.0 zelf uit tijdens onze workshop!

Lees verder

“We hebben het gevoel dat het systeem alles aankan volgens onze wensen. Er zit enorm veel in het pakket en we leren snel bij. Als we vragen of problemen hebben, bellen we de Support en worden we efficiënt geholpen. Alsook leren we dan altijd wel iets bij. De kennis van de medewerkers van CadCorner is groot en ze begrijpen onze business en uitdagingen.”

Foutenlast nihil
Bart Vuylsteke, Vuylsteke Constructie

"Het systeem dat we nu hebben en dat feitelijk een soort digitaal mecanosysteem is, doet precies wat het moet doen, namelijk de engineer de mogelijkheid bieden om snel een model samen te stellen op basis van de sales input. Ter vergelijking: voor de invoering van dit systeem duurde het een week voor een opdracht verwerkt was en tegenwoordig is het binnen een uur geregeld."

Tijdswinst: van 1 week naar 1 uur
Ove De Backer, Packo Inox