PTC Creo to IFC exporter

Exporteer Creo files naar IFC

Veel bedrijven hebben leveranciers en/of klanten in de bouwindustrie, waar er standaard wordt gewerkt met BIM-formaten. Dit brengt enkele uitdagingen met zich mee rond datatranslatie. Data moet worden geëxporteerd naar een ander, niet BIM-standaard, neutraal formaat vanuit het Mechanische CAD-systeem. Hierna moet het worden geïmporteerd in een BIM CAD-systeem. De data moet herwerkt worden om aan de correcte BIM-standaard te voldoen, waarbij u vaak kwaliteit verliest. Dit traditioneel proces om data te vertalen tussen systemen is zeer omslachtig, tijdrovend en vaak resulteert het in onnauwkeurige data. 

PTC Creo to IFC Exporter is een tool waarmee u modellen exporteert vanuit PTC Creo naar de gestandaardiseerde IFC interface, die compatibel is met alle grote BIM software. Deze tool helpt architecten en engineers om snel en nauwkeurig te vertalen zonder verlies van kwaliteit en in de juiste standaard. Er is geen nood meer om het model terug op te bouwen in elke andere applicatie. 

Functionaliteiten

  • Exporteert bouwmodellen vanuit Creo die compatibel zijn met alle grote BIM software producten, door gebruik te maken van een gestandaardiseerde IFC Export.  
  • Voorziet architecten en engineers met de mogelijkheid om data uit te wisselen tussen CAD tools, systemen voor kostcalculatie en andere constructie-gerelateerde applicaties.
  • Vermindert de nood om telkens het bouwmodel te heropbouwen in verschillende applicaties. 
  • Mogelijkheid om Creo componenten te exporteren naar specifieke IFC categorieën (Railing, Beam,...)
  • Optie om geometrie te vereenvoudigen.
  • Informatie zoals geometrie, parameters en appearances wordt mee geëxporteerd door IFC Exporter
  • Exporteer de volledige hiërarchie van het model (assembly, subassemblies): 

Contacteer ons 

Blog

Promotie - Power Up to Creo Subscription

Geschreven door Steffi Frenier op 01/07/2019

Ruil uw actieve aankooplicentie in voor één van de Creo Design Packages tegen een lagere prijs.

Lees verder

Creo 6.0 Release

Geschreven door Steffi Frenier op 10/04/2019

Elke versie van Creo bevat alle essentiële gereedschappen, die productontwerpers verwachten in professionele 3D CAD-software. Binnen Creo 6.0 heeft u nu ook toegang tot baanbrekende mogelijkheden in Augmented Reality, realtime simulation en additive manufacturing. Alsook tal van andere belangrijke productiviteitsverhogingen.

Lees verder

Save the date: Industrial Innovation Event op 12 juni in Nederland en op 14 juni in België

Geschreven door Steffi Frenier op 24/04/2018

Dinsdag 12 juni in Utrecht & donderdag 14 juni in Lint

Lees verder

CADMAGAZINE - Partners GPO Solutions en CadCorner zetten in op groei

Geschreven door Steffi Frenier op 18/01/2018

Op 1 juli 2017 heeft een strategisch partnerschap plaatsgevonden tussen GPO Solutions en CadCorner, waarbij beide bedrijven samenwerken als één team onder één groep. Met deze samensmelting willen de beide bedrijven elkaar aanvullen en versterken, en klanten in de Benelux een internationaal kenniscentrum voor productontwikkeling en procesoptimalisatie bieden. Tegelijkertijd zal bij GPO Solutions een wisseling van de wacht worden doorgevoerd en de leiding in andere handen komen. CAD-Magazine sprak met de betrokkenen over de consequenties van de samensmelting en de plannen voor de toekomst.

Lees verder

Exclusief partnership tussen CadCorner en Srinsoft, o.a. softwareontwikkelaar van PTC Creo naar BIM converters

Geschreven door Steffi Frenier op 15/07/2016

Gezien wij steeds klanten willen verder helpen en mee nadenken over hun uitdagingen, hebben wij contact gezocht met Scrinsoft. Via dit partnership kunnen wij u voorzien van software en advies die het mogelijk maakt om meteen, vanuit PTC Creo Parametric, data te exporteren naar de gestandaardiseerde BIM-formaten (bijvoorbeeld Revit en IFC formaat).

Lees verder