PTC Windchill PDM Essentials

Uw Product Data Management en eBOM oplossing

Zonder een basis CAD data management is het moeilijk voor organisaties om op een efficiënte manier samen te werken en om de productiviteit te verbeteren. PTC Windchill PDM Essentials geeft KMO’s de macht om hun product data efficiënt te organiseren en te beheren: optimalisatie van het hergebruik van ontwerpdata, de verbreding van de toegang tot de productinformatie, verbetering van de controle over de verschillende versies en de release processen. Via de eBOM (Engineering Bill of Materials) software wordt een totaal overzicht geboden van alle individuele onderdelen van een bepaald productontwerp.

Met PTC Windchill PDM Essentials kunt u product data beheren van zowel PTC Creo als CAD systemen van andere leveranciers. Het pakket werd gemaakt op de bestaande noden van KMO bedrijven en hun teams, alsook voorziet het een basis voor additionele capaciteiten die een groeiend bedrijf in de toekomst kan nodig hebben.

Voordelen:

  • Snelle en eenvoudige implementatie
  • Gecentraliseerde ‘vaulting’ en revisie controle – beveiliging van CAD modellen, hun structuren en relaties waardoor de controle en samenwerking verbetert
  • Efficiënte documentatie controle – beheer Office documenten en traceer veranderingen via ‘check in’ en ‘check out’ functionaliteit
  • Krachtige tools om te zoeken – snel en eenvoudig ontwerpen zoeken, kopiëren of hernoemen. Optimaliseert het zoeken naar product informatie en het hergebruiken van ontwerpdata
  • eBOM software – beheer productstructuren die alle individuele onderdelen bevatten van een bepaald product
  • Plan en publiceer automatisch ‘viewables’ en andere formaten (bv. PDF’s en tumbnails)
  • Geïntegreerde 3D view en ‘markup’ hulpmiddelen – laat niet-CAD gebruikers toe om ontwerpen te bekijken, te ontleden, te meten en te markeren
  • Veilige toegang -  de mogelijkheid om product items te zien, te gebruiken en te updaten hangt samen met de status van uw ontwerp in uw lifecycle. De afdelingen productie en aankoop bijvoorbeeld kunnen enkel toegang krijgen tot gereleasete items.  

Contacteer ons 

PTC Windchill PDM Essentials is beschikbaar in een PTC Creo Parametric Essentials Package:

Blog

Digitale Transformatie in de maakindustrie; wat betekent dat concreet?

Geschreven door Herman Smits op 29/06/2020

Hoe kan Digitale Transformatie worden teruggebracht tot begrijpelijke terminologie en concrete voorbeelden van de waarde die het voor een maakbedrijf kan hebben?

Lees verder

Industrial IoT in de praktijk: De slimme accuboor!

Geschreven door Steffi Frenier op 16/06/2020

In dit proefproject hebben we de mogelijkheid onderzocht om, met behulp van een virtuele sensor de resterende levensduur van een accuboormachine te berekenen. Daarnaast willen we de boormachine op afstand kunnen bedienen. Op basis van de afgeleide spoeltemperatuur van de boor, wordt de resterende levensduur, zoals gemeten in Ansys weergegeven in ThingWorx.

Lees verder

Agoria Solar Team maakt droom waar en wordt wereldkampioen

Geschreven door Steffi Frenier op 29/01/2020

Het Agoria Solar Team nam in oktober voor de allereerste keer de wereldtitel mee naar huis. Het team heeft 15 maanden lang gewerkt aan de BluePoint, de zonnewagen waarmee ze deelnamen. Het werd snel duidelijk dat het een challenge was en geen race, zelfs enkele ervaren teams haalden niet de finish. Lees hieronder hoe onze studenten van de KU Leuven dankzij een slimme strategie en een gedurfd ontwerp de wereldbeker mee naar België namen.

Lees verder

4ITEGO Group / CadCorner realiseert tweede overname in Nederland

Geschreven door Steffi Frenier op 15/01/2020

Het Nederlandse Infinite Simulation Systems uit Breda wordt onderdeel van de 4ITEGO Group. Dat is de groep waar ook CadCorner uit Sint-Eloois-Winkel (BE) en GPO Solutions uit Breda (NL) deel van uitmaken. De 4ITEGO Group ondersteunt industriële bedrijven in de maakindustrie in hun digitale transformatie door hun productontwikkeling en productieprocessen te verbeteren en te versnellen. De drie bedrijven leveren advies, software, implementaties op maat, support en training.

Lees verder

Creo 6.0 Release

Geschreven door Steffi Frenier op 10/04/2019

Elke versie van Creo bevat alle essentiële gereedschappen, die productontwerpers verwachten in professionele 3D CAD-software. Binnen Creo 6.0 heeft u nu ook toegang tot baanbrekende mogelijkheden in Augmented Reality, realtime simulation en additive manufacturing. Alsook tal van andere belangrijke productiviteitsverhogingen.

Lees verder

Save the date: Industrial Innovation Event op 12 juni in Nederland en op 14 juni in België

Geschreven door Steffi Frenier op 24/04/2018

Dinsdag 12 juni in Utrecht & donderdag 14 juni in Lint

Lees verder

CADMAGAZINE - Partners GPO Solutions en CadCorner zetten in op groei

Geschreven door Steffi Frenier op 18/01/2018

Op 1 juli 2017 heeft een strategisch partnerschap plaatsgevonden tussen GPO Solutions en CadCorner, waarbij beide bedrijven samenwerken als één team onder één groep. Met deze samensmelting willen de beide bedrijven elkaar aanvullen en versterken, en klanten in de Benelux een internationaal kenniscentrum voor productontwikkeling en procesoptimalisatie bieden. Tegelijkertijd zal bij GPO Solutions een wisseling van de wacht worden doorgevoerd en de leiding in andere handen komen. CAD-Magazine sprak met de betrokkenen over de consequenties van de samensmelting en de plannen voor de toekomst.

Lees verder

Nieuwe PTC softwarelicenties, vanaf 01/01/2018 via subscription-only

Geschreven door Steffi Frenier op 28/04/2017

PTC versnelt de evolutie naar een subscription-only model. Nieuwe softwarelicenties kunnen vanaf 01/01/2018 enkel nog worden aangekocht via subscription. Voor bestaande perpetual licenties met een actief global support contract, wordt niets aangepast. Wanneer u vóór 01/01/2018 licenties wenst aan te kopen, heeft u wel nog de mogelijkheid om te kiezen tussen perpetual en subscription. 

Lees verder

“We hebben het gevoel dat het systeem alles aankan volgens onze wensen. Er zit enorm veel in het pakket en we leren snel bij. Als we vragen of problemen hebben, bellen we de Support en worden we efficiënt geholpen. Alsook leren we dan altijd wel iets bij. De kennis van de medewerkers van CadCorner is groot en ze begrijpen onze business en uitdagingen.”

Foutenlast nihil
Bart Vuylsteke, Vuylsteke Constructie

"Het systeem dat we nu hebben en dat feitelijk een soort digitaal mecanosysteem is, doet precies wat het moet doen, namelijk de engineer de mogelijkheid bieden om snel een model samen te stellen op basis van de sales input. Ter vergelijking: voor de invoering van dit systeem duurde het een week voor een opdracht verwerkt was en tegenwoordig is het binnen een uur geregeld."

Tijdswinst: van 1 week naar 1 uur
Ove De Backer, Packo Inox