Tooling Design & Manufacturing Prep

Uitdaging

Om uw producten en machines te produceren heeft u in het productieproces bepaalde gereedschappen nodig zoals matrijzen, manipulatiemiddelen en meetgereedschappen. Dit zijn vaak dusdanig specifieke tools, dat ze eigen – soms zeer complex – ontwerp vereisen en dus perfect afgestemd moeten worden op de productiespecificaties van uw eindproduct. De uitdaging hierbij ligt voornamelijk op het moment dat er wijzigen worden gemaakt aan het ontwerp van uw eindproduct. De impact op het ontwerp van uw tools kan groot zijn, waardoor deadlines in het gedrang komen.

Oplossing

PTC Creo speelt in op deze uitdagingen via gespecialiseerde software voor tool design en de 100% associativiteit binnen het pakket. Hoe complex uw ontwerp ook is, PTC voorziet alle mogelijkheden voor uw noden. Bespaar tijd en minimaliseer fouten door te starten vanaf het ontwerp van uw eindproduct en bouw uw productietools hierop verder. Ook is het mogelijk om standaardonderdelen in uw ontwerp te gebruiken, bijvoorbeeld o.a.: gestandaardiseerde matrijsonderdelen, koelkanalen en uitstoters.

PTC Creo Parametric: De meest krachtige en flexibele 3D Modeling Software in de industrie

Contacteer ons

Aanvullende extensies

Extensies zijn geavanceerde uitbreidingen op bepaalde specifieke functionaliteiten, waarbij een basislicentie PTC Creo Parametric nodig is. Een app is een stand-alone applicatie, waarmee u kan werken zonder andere licenties nodig te hebben. Stand-alone apps worden aangeraden, indien u enkel die precieze functionaliteit van de applicatie nodig heeft om uw werk te verrichten. 

Het ontwerpen van standmatrijzen en definiëren van het stansproces.

PTC Creo Suite of NC and Tool Design Solutions.pdf

Het ontwerp van volledige matrijzen en alle toebehoren, alsook de matrijsplaten (= PTC Creo Expert Moldbase Extension + PTC Creo Tool Design Extension).

PTC Creo Suite of NC and Tool Design Solutions.pdf

Het ontwerp van de volledige spuitgietmatrijs en alle toebehoren.

PTC Creo Suite of NC and Tool Design Solutions.pdf

Het ontwerp van matrijsplaten (Core Cavity & Sliders).

PTC Creo Suite of NC and Tool Design Solutions.pdf

Apps

Events

22November

Meet Creo Design Essentials | Webinar 1: How to design frames and use fasteners

Heeft u vaak profielen nodig in uw ontwerp? Dan is deze webinar een must om te volgen! Onze collega’s Kimberly en Stefaan maken u wegwijs in het ontwerpen van frames en het snel en efficiënt plaatsen van boutverbindingen.

Lees verder
30November

PTC USER Benelux Event 2018

Sinds 1995 organiseert de usergroep het PTC/USER Benelux Event. Het evenement is een echte aanrader om in één dag alles te weten te komen over PTC en hun producten, ongeacht of u een startende of ervaren PTC gebruiker bent. 

Lees verder
13December

Meet Creo Design Essentials | Webinar 2: How to design harnesses

Ontwerpt u kabelbomen? Dan is deze webinar een must om te volgen! Onze collega’s Erik en Martijn maken u wegwijs in het ontwerpen van schema's en bekabeling.

Lees verder

Blog

Ontdek de nieuwe Creo Design packages en ontvang meteen mooie kortingen

Geschreven door Steffi Frenier op 02/10/2018

Verschillende promoties rond de nieuwe Creo Design Packages, zowel voor nieuwe klanten als bestaande klanten. 

Lees verder

Save the date: Industrial Innovation Event op 12 juni in Nederland en op 14 juni in België

Geschreven door Steffi Frenier op 24/04/2018

Dinsdag 12 juni in Utrecht & donderdag 14 juni in Lint

Lees verder

Creo 5.0, nu beschikbaar!

Geschreven door Steffi Frenier op 20/03/2018

Met Creo 5.0 kunt u sneller betere producten bouwen door innovatie te versnellen, ontwerpen te hergebruiken en veronderstellingen te vervangen door feiten. - It’s design the way it should be! -

Lees verder

CADMAGAZINE - Partners GPO Solutions en CadCorner zetten in op groei

Geschreven door Steffi Frenier op 18/01/2018

Op 1 juli 2017 heeft een strategisch partnerschap plaatsgevonden tussen GPO Solutions en CadCorner, waarbij beide bedrijven samenwerken als één team onder één groep. Met deze samensmelting willen de beide bedrijven elkaar aanvullen en versterken, en klanten in de Benelux een internationaal kenniscentrum voor productontwikkeling en procesoptimalisatie bieden. Tegelijkertijd zal bij GPO Solutions een wisseling van de wacht worden doorgevoerd en de leiding in andere handen komen. CAD-Magazine sprak met de betrokkenen over de consequenties van de samensmelting en de plannen voor de toekomst.

Lees verder

Wat is er nieuw in PTC Creo 4.0?

Geschreven door Xavier Werbrouck op 31/01/2017

Ontdek alle nieuwigheden van de nieuwste release van PTC Creo 4.0. 

Lees verder

Exclusief partnership tussen CadCorner en Srinsoft, o.a. softwareontwikkelaar van PTC Creo naar BIM converters

Geschreven door Steffi Frenier op 15/07/2016

Gezien wij steeds klanten willen verder helpen en mee nadenken over hun uitdagingen, hebben wij contact gezocht met Scrinsoft. Via dit partnership kunnen wij u voorzien van software en advies die het mogelijk maakt om meteen, vanuit PTC Creo Parametric, data te exporteren naar de gestandaardiseerde BIM-formaten (bijvoorbeeld Revit en IFC formaat).

Lees verder

“We hebben het gevoel dat het systeem alles aankan volgens onze wensen. Er zit enorm veel in het pakket en we leren snel bij. Als we vragen of problemen hebben, bellen we de Support en worden we efficiënt geholpen. Alsook leren we dan altijd wel iets bij. De kennis van de medewerkers van CadCorner is groot en ze begrijpen onze business en uitdagingen.”

Foutenlast nihil
Bart Vuylsteke, Vuylsteke Constructie

"Het systeem dat we nu hebben en dat feitelijk een soort digitaal mecanosysteem is, doet precies wat het moet doen, namelijk de engineer de mogelijkheid bieden om snel een model samen te stellen op basis van de sales input. Ter vergelijking: voor de invoering van dit systeem duurde het een week voor een opdracht verwerkt was en tegenwoordig is het binnen een uur geregeld."

Tijdswinst: van 1 week naar 1 uur
Ove De Backer, Packo Inox