Prototyping / Additive Manufacturing

Uitdaging

Additive Manufacturing (3D Printing) is het proces waarbij een object wordt opgebouwd met één dunne laag materiaal per keer. De definitie is simpel, maar dit is niet zo voor het proces. Ontwerpers gebruiken vaak meerdere softwarepakketten, waarbij ze worden gedwongen om hun model elke keer opnieuw te exporteren, te herontwerpen, te optimaliseren en terug te importeren. 

Oplossing

Creo overbrugt de kloof tussen 3D CAD en 3D Printing: wat u ontwerpt, is wat u print. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over de gedisconnecteerde belemmering en de foutenlast van het werken met meerdere softwarepakketten. U kunt nu ontwerpen, optimaliseren, valideren en een print-check laten lopen in één enkele omgeving. Wanneer u klaar bent, kunt u de file rechtstreeks naar de 3D printer sturen*.

De nieuwe features van Additive Manufacturing binnen PTC Creo opgesomd:

  • Creëer parametrisch gecontroleerde lattice structuren, volledig gedetailleerde onderdelen met accurate massa eigenschappen. 
  • Definieer instellingen voor verschillende printers.
  • Print onderdelen, ken materialen en kleuren toe en calculeer het materiaal meteen vanuit Creo naar gesupporteerde 3D printers. 
  • Onderzoek en visualiseer de printbaarheid reeds tijdens uw ontwerp en stuur bij waar nodig
  • Verschaal en positioneer uw model in de printruimte, visualiseer uw print support materiaal zowel extern als intern via doorsnedes
  • Connecteer meteen met service bureau's, zoals i.materialise, voor toegang tot alle materialen. 
  • Optimaliseer automatisch de positie van het model in de print ruimte voor het printen
  • Sla de CAD data, de model translatie en de positie in de print ruimte op als één STL file
  • ...

*Compatibele printers: Stratasys - Polyjet Techology (Connex) using Object Studio - FDM technology (uPrint, Dimension & Fortus) using GrabCAD Print / 3D Systems - Projet 1200, 2500, 2500 Plus, 5500x, using 3D Sprint kernel embedded into Creo - Upcoming: Projet 3600, 3510, 6000 & 7000, 800, 950

PTC Creo Parametric: De meest krachtige en flexibele 3D Modeling Software in de industrie

Contacteer ons

Aanvullende extensies m.b.t. Prototyping / Additive Manufacturing.

Extensies zijn geavanceerde uitbreidingen op bepaalde specifieke functionaliteiten, waarbij een basislicentie PTC Creo Parametric nodig is. Een app is een stand-alone applicatie, waarmee u kan werken zonder andere licenties nodig te hebben. Stand-alone apps worden aangeraden, indien u enkel die precieze functionaliteit van de applicatie nodig heeft om uw werk te verrichten.

Ontwerp, optimaliseer, valideer en print-check uw modellen binnen één omgeving. 

PTC Creo Additive Manufacturing Extension Datasheet.PDF

Apps

Blog

Promotie - Huur 1 licentie en ontvang de 2de aan de helft van de prijs

Geschreven door Steffi Frenier op 21/08/2019

Promotie geldig bij bestellingen tot en met 20 december 2019. 

Lees verder

Trial - Probeer Creo Simulation Live

Geschreven door Steffi Frenier op 16/04/2019

Download de trial en probeer Creo Simulation Live zelf uit!

 

Lees verder

Creo 6.0 Release

Geschreven door Steffi Frenier op 10/04/2019

Elke versie van Creo bevat alle essentiële gereedschappen, die productontwerpers verwachten in professionele 3D CAD-software. Binnen Creo 6.0 heeft u nu ook toegang tot baanbrekende mogelijkheden in Augmented Reality, realtime simulation en additive manufacturing. Alsook tal van andere belangrijke productiviteitsverhogingen.

Lees verder

Save the date: Industrial Innovation Event op 12 juni in Nederland en op 14 juni in België

Geschreven door Steffi Frenier op 24/04/2018

Dinsdag 12 juni in Utrecht & donderdag 14 juni in Lint

Lees verder

Creo 5.0, nu beschikbaar!

Geschreven door Steffi Frenier op 20/03/2018

Met Creo 5.0 kunt u sneller betere producten bouwen door innovatie te versnellen, ontwerpen te hergebruiken en veronderstellingen te vervangen door feiten. - It’s design the way it should be! -

Lees verder

CADMAGAZINE - Partners GPO Solutions en CadCorner zetten in op groei

Geschreven door Steffi Frenier op 18/01/2018

Op 1 juli 2017 heeft een strategisch partnerschap plaatsgevonden tussen GPO Solutions en CadCorner, waarbij beide bedrijven samenwerken als één team onder één groep. Met deze samensmelting willen de beide bedrijven elkaar aanvullen en versterken, en klanten in de Benelux een internationaal kenniscentrum voor productontwikkeling en procesoptimalisatie bieden. Tegelijkertijd zal bij GPO Solutions een wisseling van de wacht worden doorgevoerd en de leiding in andere handen komen. CAD-Magazine sprak met de betrokkenen over de consequenties van de samensmelting en de plannen voor de toekomst.

Lees verder

Wat is er nieuw in PTC Creo 4.0?

Geschreven door Xavier Werbrouck op 31/01/2017

Ontdek alle nieuwigheden van de nieuwste release van PTC Creo 4.0. 

Lees verder

Exclusief partnership tussen CadCorner en Srinsoft, o.a. softwareontwikkelaar van PTC Creo naar BIM converters

Geschreven door Steffi Frenier op 15/07/2016

Gezien wij steeds klanten willen verder helpen en mee nadenken over hun uitdagingen, hebben wij contact gezocht met Scrinsoft. Via dit partnership kunnen wij u voorzien van software en advies die het mogelijk maakt om meteen, vanuit PTC Creo Parametric, data te exporteren naar de gestandaardiseerde BIM-formaten (bijvoorbeeld Revit en IFC formaat).

Lees verder

“We hebben het gevoel dat het systeem alles aankan volgens onze wensen. Er zit enorm veel in het pakket en we leren snel bij. Als we vragen of problemen hebben, bellen we de Support en worden we efficiënt geholpen. Alsook leren we dan altijd wel iets bij. De kennis van de medewerkers van CadCorner is groot en ze begrijpen onze business en uitdagingen.”

Foutenlast nihil
Bart Vuylsteke, Vuylsteke Constructie

"Het systeem dat we nu hebben en dat feitelijk een soort digitaal mecanosysteem is, doet precies wat het moet doen, namelijk de engineer de mogelijkheid bieden om snel een model samen te stellen op basis van de sales input. Ter vergelijking: voor de invoering van dit systeem duurde het een week voor een opdracht verwerkt was en tegenwoordig is het binnen een uur geregeld."

Tijdswinst: van 1 week naar 1 uur
Ove De Backer, Packo Inox