Valideer en simuleer uw CNC machine

Uitdaging

Gezien de enorme productie-investeringen is het vanzelfsprekend dat u uw tools en machines wil beschermen tegen botsingen, breuken en crashes. CNC programma’s testen op de machine zelf is een groot risico en bovendien verliest u daarmee kostbare productietijd.  Verificatie, simulatie en optimalisatie van gereedschapsbanen zijn twee van de beste manieren om uw productie drastisch te verbeteren en betrouwbaarder te maken én geld te besparen met relatief weinig inspanning. Het is aanlokkelijk om de interne verificatie van uw CAM systeem hiervoor te gebruiken, maar wees voorzichtig…niet alle verificatiesoftware zit op dezelfde manier in elkaar. Bovendien gaat dergelijke software de “cutter location” codes uit het CAM systeem simuleren en niet de post-processed G-codes, die uiteindelijk op uw machine komen. Eén enkele fout kan een werkstuk kapot maken, een snijgereedschap breken, een machinecrash veroorzaken of zelfs verwondingen teweeg brengen. Kunt u voor uw verspanende bewerkingen echt vertrouwen op een “visuele controle” van een intern simulatieprogramma?

Oplossing

VERICUT is een softwarepakket om CNC code te simuleren – hetzij manueel geprogrammeerd of post-processed uit uw CAM systeem – in een volledig virtuele machineomgeving, gebruik makend van de logica van de sturing op uw machine. Hierdoor kunt u met een gerust hart het programma starten op de machine om meteen te produceren, zonder eerst het programma te moeten testen op de machine zelf. VERICUT maakt het mogelijk om het aantal schrootstukken en herwerkingen te verminderen. Het systeem kan ook CNC programma’s optimaliseren om: zowel de productietijd te verkorten, een hogere oppervlaktekwaliteit op uw producten te bekomen en de levensduur van uw snijgereedschappen te verlengen. Het kan worden gebruikt in alle industrieën en met alle CAM systemen.

Vericut: simuleert alle types CNC machines met eender welke sturing

Contacteer ons

Vericut producten

Apps

Blog

Save the date: Industrial Innovation Event op 12 juni in Nederland en op 14 juni in België

Geschreven door Steffi Frenier op 24/04/2018

Dinsdag 12 juni in Utrecht & donderdag 14 juni in Lint

Lees verder

CADMAGAZINE - Partners GPO Solutions en CadCorner zetten in op groei

Geschreven door Steffi Frenier op 18/01/2018

Op 1 juli 2017 heeft een strategisch partnerschap plaatsgevonden tussen GPO Solutions en CadCorner, waarbij beide bedrijven samenwerken als één team onder één groep. Met deze samensmelting willen de beide bedrijven elkaar aanvullen en versterken, en klanten in de Benelux een internationaal kenniscentrum voor productontwikkeling en procesoptimalisatie bieden. Tegelijkertijd zal bij GPO Solutions een wisseling van de wacht worden doorgevoerd en de leiding in andere handen komen. CAD-Magazine sprak met de betrokkenen over de consequenties van de samensmelting en de plannen voor de toekomst.

Lees verder

Partnership tussen CadCorner en CGTech, softwareontwikkelaar van Vericut

Geschreven door Steffi Frenier op 08/07/2016

Sinds oktober 2015 onderhouden wij een strategisch partnership met CGTech, ontwikkelaars van Vericut. Sinds 1988 is “VERICUT software” – een product van CGTech – uitgegroeid tot de industriestandaard voor het simuleren en verifiëren van CNC gestuurde bewerkingen met de bedoeling fouten, mogelijke botsingen of inefficiënties op te sporen tijdens het productieproces. 

Lees verder

“We hebben het gevoel dat het systeem alles aankan volgens onze wensen. Er zit enorm veel in het pakket en we leren snel bij. Als we vragen of problemen hebben, bellen we de Support en worden we efficiënt geholpen. Alsook leren we dan altijd wel iets bij. De kennis van de medewerkers van CadCorner is groot en ze begrijpen onze business en uitdagingen.”

Foutenlast nihil
Bart Vuylsteke, Vuylsteke Constructie

"Het systeem dat we nu hebben en dat feitelijk een soort digitaal mecanosysteem is, doet precies wat het moet doen, namelijk de engineer de mogelijkheid bieden om snel een model samen te stellen op basis van de sales input. Ter vergelijking: voor de invoering van dit systeem duurde het een week voor een opdracht verwerkt was en tegenwoordig is het binnen een uur geregeld."

Tijdswinst: van 1 week naar 1 uur
Ove De Backer, Packo Inox