Valideer en simuleer uw ontwerpen

Uitdaging

Hoewel producenten meer en meer onder druk staan om hoogkwalitatieve producten op tijd en binnen budget te leveren, wordt er op vandaag nog met te weinig focus gekeken naar het (vroegtijdig) analyseren van productontwerpen. Hierdoor hebben bedrijven te maken met verschillende uitdagingen die zich uiten in het productontwikkelingsproces. Wanneer engineers geen toegang hebben tot vroegtijdige analyseresultaten is de kans groot dat hun werk opnieuw gedaan moet worden in een latere fase en verhoogt ook de kans op fouten. Alsook zorgt het herwerken en herontwerpen voor een verminderde productiviteit en efficiëntie. In vele gevallen kan de performantie, kwaliteit en duurzaamheid van het digitaal product niet worden gevalideerd en geoptimaliseerd. Hierdoor is de afhankelijkheid aan fysische prototypes groot, maar deze prototypes hebben meestal een grote impact op tijd en budget.

Oplossing

Valideer uw producten snel en eenvoudig met de simulatie tools van PTC Creo. Het vroegtijdig verifiëren van uw ontwerpen via analyse en simulatie kan u helpen om sneller tot een performant eindresultaat te komen. PTC Creo Simulate voorziet zowel structurele als thermische analysemogelijkheden om de eigenschappen van uw product te begrijpen en om de digitale ontwerpen te optimaliseren. De tool helpt ontwerpers, engineers en analysten met;

  • Het automatiseren van uitzetten van verschillende ontwerppistes
  • Het analyseren en evalueren van de werking en integriteit van uw product
  • Het bepalen van de impact en haalbaarheid van de voorgestelde veranderingen in het ontwerp
  • Het stap voor stap oplossen van complexe ontwerpscenario’s

PTC Creo Parametric: De meest krachtige en flexibele 3D Modeling Software in de industrie

PTC Creo Simulate: De app, specifiek voor engineers die enkel nood hebben aan simulatiemogelijkheden

Contacteer ons

Aanvullende extensies m.b.t. validatie en simulatie van ontwerpen

Extensies zijn geavanceerde uitbreidingen op bepaalde specifieke functionaliteiten, waarbij een basislicentie PTC Creo Parametric nodig is. Een app is een stand-alone applicatie, waarmee u kan werken zonder andere licenties nodig te hebben. Stand-alone apps worden aangeraden, indien u enkel die precieze functionaliteit van de applicatie nodig heeft om uw werk te verrichten.

Structurele en thermale productperformantie evalueren op uw digitaal model.

PTC Creo Simulation Extension Datasheet.pdf

Uitgebreide capaciteiten van Creo Simulate om geavanceerde niet-lineaire effecten te onderzoeken.

PTC Creo Advanced Simulation Extension Datasheet.pdf

Bepaald hoe uw ontwerp zal reageren op dynamische krachten, zoals zwaartekracht en frictie.

PTC Creo Mechanism Dynamics Option Datasheet.pdf

Bepaal automatisch het beste ontwerp binnen opgegeven parameters (design optimalisatie).

PTC Creo Behavioral Modeling Extension Datasheet.pdf

Uitgebreide capaciteiten van Creo Simulate om het productontwerp te evalueren op duurzaamheid.

PTC Creo Fatigue Advisor Extension Datasheet.pdf

Simuleren van het spuitgieten van kunststofstukken.

PTC Creo Mold Analysis Extension Datasheet.pdf

Plaats digitale menselijke modellen in uw ontwerp om ergonomische en menselijke factoren te onderzoeken.

PTC Creo Manikin Analysis Extension Datasheet.pdf

Apps

Events

16June

Save the date - Creo 7.0, Not Just Another Release!

Save the date! Op 16/06/2020 organiseren wij een "Creo 7.0 What's New" webinar event, waarin wij enkele online sessies voorzien van telkens 45 min op u op de hoogte te brengen van alle nieuwigheden in Creo 7.0. 

Lees verder

Blog

What's new in Creo 7.0

Geschreven door Steffi Frenier op 16/04/2020

Ontdek alle nieuwe mogelijkheden van Creo 7.0

Lees verder

Agoria Solar Team maakt droom waar en wordt wereldkampioen

Geschreven door Steffi Frenier op 29/01/2020

Het Agoria Solar Team nam in oktober voor de allereerste keer de wereldtitel mee naar huis. Het team heeft 15 maanden lang gewerkt aan de BluePoint, de zonnewagen waarmee ze deelnamen. Het werd snel duidelijk dat het een challenge was en geen race, zelfs enkele ervaren teams haalden niet de finish. Lees hieronder hoe onze studenten van de KU Leuven dankzij een slimme strategie en een gedurfd ontwerp de wereldbeker mee naar België namen.

Lees verder

4ITEGO Group / CadCorner realiseert tweede overname in Nederland

Geschreven door Steffi Frenier op 15/01/2020

Het Nederlandse Infinite Simulation Systems uit Breda wordt onderdeel van de 4ITEGO Group. Dat is de groep waar ook CadCorner uit Sint-Eloois-Winkel (BE) en GPO Solutions uit Breda (NL) deel van uitmaken. De 4ITEGO Group ondersteunt industriële bedrijven in de maakindustrie in hun digitale transformatie door hun productontwikkeling en productieprocessen te verbeteren en te versnellen. De drie bedrijven leveren advies, software, implementaties op maat, support en training.

Lees verder

Trial - Probeer Creo Simulation Live

Geschreven door Steffi Frenier op 16/04/2019

Download de trial en probeer Creo Simulation Live zelf uit!

 

Lees verder

Creo 6.0 Release

Geschreven door Steffi Frenier op 10/04/2019

Elke versie van Creo bevat alle essentiële gereedschappen, die productontwerpers verwachten in professionele 3D CAD-software. Binnen Creo 6.0 heeft u nu ook toegang tot baanbrekende mogelijkheden in Augmented Reality, realtime simulation en additive manufacturing. Alsook tal van andere belangrijke productiviteitsverhogingen.

Lees verder

Solar/Landsail Car Hybrid Made Possible Through Simulation-Led Design

Geschreven door Steffi Frenier op 12/03/2019

When engineering teams design and race solar cars, they need to make the most of every joule. That is why the Punch Powertrain Solar Team (Solar Team) uses simulation-led design to ensure its car optimizes energy capture and utilization.

Lees verder

Save the date: Industrial Innovation Event op 12 juni in Nederland en op 14 juni in België

Geschreven door Steffi Frenier op 24/04/2018

Dinsdag 12 juni in Utrecht & donderdag 14 juni in Lint

Lees verder

Creo 5.0, nu beschikbaar!

Geschreven door Steffi Frenier op 20/03/2018

Met Creo 5.0 kunt u sneller betere producten bouwen door innovatie te versnellen, ontwerpen te hergebruiken en veronderstellingen te vervangen door feiten. - It’s design the way it should be! -

Lees verder

CADMAGAZINE - Partners GPO Solutions en CadCorner zetten in op groei

Geschreven door Steffi Frenier op 18/01/2018

Op 1 juli 2017 heeft een strategisch partnerschap plaatsgevonden tussen GPO Solutions en CadCorner, waarbij beide bedrijven samenwerken als één team onder één groep. Met deze samensmelting willen de beide bedrijven elkaar aanvullen en versterken, en klanten in de Benelux een internationaal kenniscentrum voor productontwikkeling en procesoptimalisatie bieden. Tegelijkertijd zal bij GPO Solutions een wisseling van de wacht worden doorgevoerd en de leiding in andere handen komen. CAD-Magazine sprak met de betrokkenen over de consequenties van de samensmelting en de plannen voor de toekomst.

Lees verder

Wat is er nieuw in PTC Creo 4.0?

Geschreven door Xavier Werbrouck op 31/01/2017

Ontdek alle nieuwigheden van de nieuwste release van PTC Creo 4.0. 

Lees verder

Exclusief partnership tussen CadCorner en Srinsoft, o.a. softwareontwikkelaar van PTC Creo naar BIM converters

Geschreven door Steffi Frenier op 15/07/2016

Gezien wij steeds klanten willen verder helpen en mee nadenken over hun uitdagingen, hebben wij contact gezocht met Scrinsoft. Via dit partnership kunnen wij u voorzien van software en advies die het mogelijk maakt om meteen, vanuit PTC Creo Parametric, data te exporteren naar de gestandaardiseerde BIM-formaten (bijvoorbeeld Revit en IFC formaat).

Lees verder

“We hebben het gevoel dat het systeem alles aankan volgens onze wensen. Er zit enorm veel in het pakket en we leren snel bij. Als we vragen of problemen hebben, bellen we de Support en worden we efficiënt geholpen. Alsook leren we dan altijd wel iets bij. De kennis van de medewerkers van CadCorner is groot en ze begrijpen onze business en uitdagingen.”

Foutenlast nihil
Bart Vuylsteke, Vuylsteke Constructie

"Het systeem dat we nu hebben en dat feitelijk een soort digitaal mecanosysteem is, doet precies wat het moet doen, namelijk de engineer de mogelijkheid bieden om snel een model samen te stellen op basis van de sales input. Ter vergelijking: voor de invoering van dit systeem duurde het een week voor een opdracht verwerkt was en tegenwoordig is het binnen een uur geregeld."

Tijdswinst: van 1 week naar 1 uur
Ove De Backer, Packo Inox